Varför Investera i en Professionell Hemsida till Företaget?

De flesta söker på Google innan dom köper en produkt eller tjänst för att kolla upp olika företag och alternativ. Att synas på nätet är viktigare än någonsin. Om ditt företag inte dyker upp på nätet i form av en välkonstruerad hemsida är risken att du missar möjlig försäljning.

Hemsidan håller inte måttet ⚠️

Hur är det om ditt företag har en hemsida men den ger inte så bra resultat? Det jag upptäckt är att många gånger så går hemsidor som inte är byggda av proffs sönder efter ett tag. Dom är ofta dåligt anpassade till mobilen (där majoriteten av trafiken händer idag) och saknar en tydlig struktur som låter besökaren genomföra det den vill på sidan.

💡 Ett tips för att öka hemsidans effektivitet: Fråga dina kunder hur du kan tillgodose deras behov online!

Ett exempel är en hemsida för en frisör där besökaren lätt vill kunna komma i kontakt med frisörsalongen per telefon, sociala medier, email eller kanske boka klipptid direkt på hemsidan. Om hemsidan inte är anpassad till det besökaren/kunden förväntar sig eller önskar är det risk att dom vänder sig någon annanstans. Där kan ett proffs på webdesign/webbutveckling implementera de kontaktvägar som passar företaget och även erbjuda sin expertis kring hur man strukturerar hemsidan så att besökaren lätt kan genomföra handlingen (i detta fall kontakta företaget för en klipptid).

Hemsidans design är mycket viktigare än du tror 🎨

Okej, då har vi pratat lite om en fungerande hemsida. Det som behövs för att besökaren kan genomföra det den vill på hemsidan är på plats. Nästa punkt är design.

När du surfar runt på nätet, hur länge brukar du vara på en hemsida? Hur mycket av texten brukar du läsa? Hur snabbt bildar du dig en uppfattning om hemsidan du är på?

Dom flesta gör en väldigt snabb bedömning av företaget baserat på hemsidans design. Det händer långt innan dom läser något alls på sidan. Hur trovärdigt är företaget? Seriöst? Finns det jag förväntar mig på hemsidan, på de ställen jag förväntar mig? Vilken känsla får jag när jag kommer in på hemsidan? Färger, former, bilder…?

💡 Ett tips till dig som vill få fler att surfa vidare på din sida: Dra ner på textinnehållet!

Sanningen är att när besökare kommer in på din hemsida så ”skannar” dom innehållet. Dom bedömer hemsidan som jag beskrev ovan. Det är först när dom bestämt sig för att dom är intresserade av det du erbjuder samt att dom bedömer sidan/företaget som trovärdigt som dom faktiskt är redo att läsa mer. Det är därför det många gånger (kanske inte så intuitivt) är bra att banta ner texten, speciellt på förstasidan av en hemsida.

Det är väldigt vanligt att hemsidor som är ”hemmabyggda” är helt proppade med text, saknar marginaler och styckesuppdelning och inte alls lämpar sig för att ”skanna”.

💡 Ett tips för att göra det lättare att skanna: Använd bilder, emojis, punktlistor och formatera information i olika små kuber (cards).

Hur tjänar jag pengar på min hemsida? 💰

Genom att sätta upp en hemsida som har de funktioner som du behöver för att öka din försäljning och genom att ha en lämplig design och anpassning av innehåll kan din hemsida bli en ny källa till intäkter i ditt företag. Låt oss säga att du säljer en tjänst till privatpersoner där varje ny kund ger ungefär 5000 kr i intäkter. Om du låter ett proffs bygga din hemsida och du, låt säga, får 10 nya kunder tack varje hemsidan första året. Då har du genererat 50 000 kr i intäkter som du kanske inte annars skulle få!

Det är enkel matte att räkna ut hur en välgjord hemsida kan bli värt det för ditt företag, ibland väldigt fort. Lägg sen in det faktum att en ny hemsida kan tjäna dig dygnet runt 365 dagar om året i flera år framöver så är det ganska enkelt att räkna hem den investering man gör för att få sidan byggd!

Vad krävs för att hemsidan ska nå ut till dina potentiella kunder?

  • Funktioner som lämpar sig för din verksamhet (kontaktformulär, ringa direkt från hemsidan, bokningssystem, blogg, information etc)
  • Design som speglar din verksamhet, är tilltalande och hjälper besökaren att handla (bli kontaktad, ringa, mejla, boka i kalender)
  • Sökmotoroptimering i form av kvalitativt textinnehåll
  • Länkar till din hemsida från andra platser på internet
  • Närvaro i sociala medier eller direkt på hemsidan
  • Värdeskapande innehåll på sidan
  • Snabb laddning av hemsidan
  • BONUS (Riktade annonser som verkligen hjälper till att hitta dina potentiella kunder på nätet)

Skaffa en professionell hemsida, enkelt 📦

Jag vill att ditt företag ska lyckas online och i ett samarbete med mig får du en personlig lösning som passar din budget och behov.

Företagare emellan inser jag att det finns många tillgängliga tjänster för att ”lyckas online” där ute. Det som skiljer min tjänst från andra är en helt skräddarsydd och unik hemsida med paketlösningar till fast pris som hjälper ditt företag att nå potentiella kunder på nätet till ett rimligt pris!

💡 Se alla Webhorisonts paket och priser på: www.webhorisont.se/priser

Välkommen till Webhorisont!

Lämna en kommentar