Frilans webbutvecklare för småföretag

Jag hjälper småföretagare att bygga en digital närvaro genom en synlig, förtroendegivande och attraktiv hemsida.

frilans webbutvecklare

Om Sebastian Tigerschiöld

Jag är en frilansande webbutvecklare som hjälper få- och enpersonsföretag att nå fler kunder och öka sin försäljning genom att synas på nätet. Mitt intresse för hemsidor, internet och marknadsföring började när jag drev mitt första företag under mitten av 00-talet.

Därifrån har jag byggt hemsidor till vänner och bekanta under åren vilket ledde mig in på att även erbjuda mina tjänster som frilansare. Mina kunskaper inom webbutveckling har jag lärt mig genom att kombinera digitala kurser med riktiga projekt åt kunder. Genom att jobba direkt med småföretagare slipar jag ständigt mina kunskaper i de områden som efterfrågas.

Min teknik och metod

Jag insåg ganska snabbt efter att jag startade Webhorisont att många småföretagare ville ha möjligheten att själva göra ändringar på sin hemsida, och att dom uppskattade det enkla gränssnittet som moderna webbyggare som Wordpress erbjuder.

Numera erbjuder jag skräddarsydda hemsidor i första hand i Wordpress med hjälp av olika webbyggar-verktyg så som Elementor och Divi. Det betyder att jag skapar design och innehåll helt från grunden och baserar det på just ditt företag.

Det är framförallt för att ge dig som företagare en möjlighet att stå ut i mängden och skapa ditt unika, digitala ansikte utåt.

Ett typiskt hemsideprojekt brukar börja med att vi i ett möte går igenom ditt företag, dina mål samt vilka önskemål du har för hemsidan. Vissa kunder visar exempel på sidor dom gillar och är mer involverade i själva skapandet, medan andra föredrar att låta mig sköta den biten. Det gemensamma är att vi alltid utgår från de mål du har för hemsidan.

Syns din hemsida på Google? (SEO)

Texten på en hemsida är otroligt viktig att satsa på redan från start då den väger mycket tungt i hurvida du kommer synas eller ej på Google.

I min mening så är risken med att välja en mall för sin hemsida, och sedan inte fokusera så mycket på texterna, att din hemsida in kommer synas på Google speciellt bra, med tanke på all konkurrens som finns på nätet inom många branscher.

Att synas på Google är ett omtalat ämne och många utger sig för att dom kan hjälpa småföretagare med detta. Det är många faktorer som påverkar hurvida din hemsida kommer synas på förstasidan på Google eller inte, men det finns tydliga och beprövade steg för att öka sannolikheten för det.

Jag hjälper många av mina kunder att få en bra start genom att justera alla texterna på hemsidan enligt SEO vilket skapar en fördel jämfört med att försöka sig på det själv, utan kunskap.

Leder din synlighet till fler affärer? (CRO)

Click-rate optimization (CRO), eller klickfrekvens-optimering, handlar om att skapa en tydlig kommunikation med dina hemsidebesökare. Vad gör ditt företag, vem är dina tjänster för och varför ska besökaren göra affärer med dig? Frågor som många gånger inte besvaras tillräckligt tydligt och snabbt på många hemsidor.

Det leder till att även om potentiella kunder hittar till din hemsida så lämnar dom den nästan genast, utan att ha "gjort" något på den. Det är det här steget som CRO syftar att jobba med, att få fler av dina besökare att agera på din hemsida. Det kan vara att ringa dig, mejla dig eller fylla i ett formulär/skriva upp sig på ditt nyhetsbrev mm.

CRO tangerar också det här med förtroende för ditt företag. Din hemsida behöver möta dina potentiella kunders tvivel och misstro. Kan dom lita på ditt företag, är ni seriösa?

Den bedömningen kommer många i dagsläget göra baserat på er digitala närvaro. Hur ser er hemsida ut? Finns det några omdömen, kända företag som ni är partners med eller har levererat bra resultat för? Syns detta tydligt på er hemsida?

Vad är poängen med en hemsida?

Mer än hälften av Sveriges småföretag har en hemsida men frågan är om dom har klart för sig exakt vad dom ska ha den till.

Kanske är det något som "bara ska finnas" men som många inte ser så mycket värde i. Jag brukar ofta berätta om hur jag som ny företagare i mitten på 00-talet fick majoriteten av mina nya kunder genom min hembyggda hemsida som jag körde Google annonser till.

Nog var tiderna annorlunda då och det var betydligt lättare att "nå ut" då än det är idag, men lärdomen jag tog med mig var att aldrig underskatta potentialen i även en relativt enkel digital marknadsföring.

Dessutom kan det vara en väldigt kostnadseffektiv form av marknadsföring då din hemsida är online 24/7 och inte kräver mycket mer än några hundralappar i månaden för att fortsätta skapa värde och nya kunder till ditt företag.

Varför anlita en frilans webbutvecklare?

Att som ett väldigt litet eller nystartat företag vända sig till en webbyrå ställer en hel del krav på din budget. Det kan vara en väldigt bra affär ändå men jag tror att många nya företagare ser hemsidan som en mycket prioriterad del av deras digitala marknadsföring och vill komma igång med det ganska omgående.

Alltså letar småföretagare väldigt ofta efter någon som kan erbjuda en professionell hemsida som passar en mindre budget.

Ett sätt att medge en lägre prislapp på det gedigna arbetet som krävs för en professionell hemsida (40+ timmar) är att kapa bort allt förutom kärnverksamheten, att bygga hemsidor. Detta kan en frilans webbutvecklare göra då denna ofta saknar anställda, jobbar hemifrån och har total kontroll över sitt arbete utan kringkostnader som en webbyrå har.

Vart landar priset?

Priset när man anställer en frilans webbutvecklare kan variera väldigt mycket beroende på vilken kompentens och erfarenhet som efterfrågas.

Om det handlar om en relativt enkel hemsida som du själv kan redigera innehållet på så börjar mina priser oftast kring 6 000 kr + moms. Det är beräknat att det tar från 40 timmar och uppåt att bygga en hemsida från grunden.

Det enklaste sättet att få en verklig uppfattning av vad det kommer kosta är att begära en offert som är skräddarsydd till just dina behov och önskemål. Det är kostnadsfritt och du får flera förslag att välja mellan. Nedan ser du några prisexempel från verkliga projekt jag genomfört.

Skräddarsydda hemsidor från Webhorisont

crbygg.se

Enkel portfoliosida

Hemsidans mål var att gör det enkelt för potentiella kunder att begära en offert samt se lite exempeljobb. Är endast 1-sida men innehåller det mesta som behövs. Besök sidan

Prisexempel: 3 160 kr + moms

svenskdacktjanst.se

Företagshemsida med SEO

All text, bilder och design sköttes av Webhorisont och slutligen gjordes en koll av kunden som fick ge feedback. Kunden behövde endast lägga ett par timmar på att kolla igenom sidan, resten skötte jag resten. Besök sidan

Prisexempel: 9 444 kr + moms

bergsjodack.se

Komplett företagshemsida

Hemsidans mål är att göra företaget synligt på Google och generera fler kunder till företaget. Innehåller alla sidor som förväntas på en hemsida som tjänster, priser, "om oss", kontaktformulär och kontaktuppgifter. Besök sidan

Prisexempel: 6 320 kr + moms

rfhl-goteborg.com

Föreningssida med SEO

Hemsidan är en uppdatering av föreningens gamla hemsida med ny design och mobilanpassning samt förbättring av text och bild. Målet är att informera deras målgrupp samt göra det enkelt att bli medlem. Besök sidan

Prisexempel: 9 440 kr + moms

crbygg.se

Enkel portfoliosida

Hemsidans mål var att gör det enkelt för potentiella kunder att begära en offert samt se lite exempeljobb. Är endast 1-sida men innehåller det mesta som behövs. Besök sidan

Prisexempel: 3 160 kr + moms

bergsjodack.se

Komplett företagshemsida

Hemsidans mål är att göra företaget synligt på Google och generera fler kunder till företaget. Innehåller alla sidor som förväntas på en hemsida som tjänster, priser, "om oss", kontaktformulär och kontaktuppgifter. Besök sidan

Prisexempel: 6 320 kr + moms

rfhl-goteborg.com

Föreningssida med SEO

Hemsidan är en uppdatering av föreningens gamla hemsida med ny design och mobilanpassning samt förbättring av text och bild. Målet är att informera deras målgrupp samt göra det enkelt att bli medlem. Besök sidan

Prisexempel: 9 440 kr + moms

Loading...

Vill du prata om en hemsida till ditt företag?

Lämna din email nedan så tar jag kontakt inom 24 tim

Du berättar om dig och ditt företag

Jag ger dig flera skäddarsydda hemsideförslagJag värdesätter din personliga data och delar den inte med någon. Genom att skicka in formuläret godkänner du datalagring enligt GDPR.